• + 0740 38 18 82

 • contact@advanceddesign.ro

 • Luni-Vineri 09:00-18:00

 • Str. Parangului, nr. 4, ap. 1

ISCIR


Verificarea tehnica periodica ISCIR

Firma ADVANCED DESIGN Satu Mare autorizata ISCIR va ofera posibilitatea de a face verificarea tehnica periodica a centralelor dumneavostra, care este obligatorie din 2 in 2 ani, conform legislatiei in vigoare (PT-A1 din 2010 si Legea 64 din 2008)

Aceasta verificare se face conform procedurilor prevazute de ISCIR in PT-A1 2010, de catre personal calificat in acest domeniu, beneficiind de cele mai performante aparate de masurat in domeniu.

Nerespectarea efectuarii verificarile tehnice perioridice ISCIR VTP reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 2000 si 15000 lei.

Siguranta casei dumneavoastra este o prioritate pentru noi, iar seriozitatea si promptitudinea sunt doua dintre atuurile pentru care merita sa incercati o colaborare cu noi.

Pretul pentru Verificarea Tehnica ISCIR porneste de la 120 RON in functie de puterea cazanului si e valabila maxim 2 ani.

Avantajele verificarii periodice ISCIR

 • Intretinerea regulata economiseste energie prin arderea eficienta a combustibilului gazos
 • Instruirea personalului cu privire la folosirea aparatelor intr-un mod cat mai economic, reducand astfel consumul de energie si de apa
 • Evaluarea starii aparatului si identificarea din timp a posibilelor defectiuni
 • Probabilitatea de defectare a aparatului scade
 • Impiedicarea formarii petelor de rugina pe suprafata arzatorului

Verificarea tehnică ISCIR a centralei termice consumatoare de combustibili gazoşi (VTP CT) se realizează periodic, la maximum 2 ani sau la cererea ta, dacă dorești o verificare suplimentară.

În fiecare zi, avem nevoie de confort şi siguranţă în căminul nostru.

Este important să ai alături specialişti care să te ajute să te bucuri de un cămin sigur.

Efectuarea serviciilor tehnice este o obligaţie ce revine clienţilor, conform procedurii privind verificările tehnice ale instalațiilor de gaze naturale

Ce este ISCIR?

ISCIR reprezinta prescurtarea de la Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat ISCIR, a luat fiinta ca o organizatie tehnica de stat, prin Legea nr. 491/12.02.1910 si Legea nr. 1050/04.04.1928.

In prezent ISCIR este organul de specialitate al administratiei centrale, responsabil in numele statului pentru asigurarea masurilor de functionare in conditii de siguranta a instalatiilor si echipamentelor, stabilit prin Legea nr. 64/2008 privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor sub presiune, instalatiilor de ridicat si a aparatelor consumatoare de combustibil, republicata in data de 08.07.2011.

Pentru realizarea obiectului de activitate, in domeniul sau de competenta, ISCIR exercita urmatoarele functii:
 • de autoritate, prin care asigura controlul respectarii prevederilor reglementarilor in domeniu si a regimului de autorizare si verificare tehnica;
 • de reglementare, prin care asigura elaborarea actelor cu caracter normativ;
 • de reprezentare, prin care asigura cooperarea si schimbul de informatii, pe plan intern si extern, in domeniul sau de activitate, potrivit legislatiei in vigoare.

Documente necesare pentru verificarea tehnica periodica ISCIR a centralei termica sau o autorizare ISCIR?

 • Proiectul de gaz complet care include partea scrisa, partea desenata, detalii de exectutie, acordul de acces pe baza careuia s-a inctocmit proiectul de gaz si procesele verbale de receptie si punere in functiune a aparatelor consumatoare de cobustibil gazos.
 • Daca puterea nominala a centralei este mai mare de 70 kW, ai nevoie si de schema termomecanica a centralei termice avizata de catre RADTI (este inclusa in proiectul instalatiei de incalzire). Acest document nu este necesar in cazul centralelor de apartament.

De ce ai nevoie de o verificare tehnica periodica ISCIR ?

Verificarea tehnica periodica ISCIR cuprinde toate verificarile obligatorii pentru a confirma ca centrala termica functioneaza in siguranta. Totodata afli daca centrala ta functioneaza in parametrii indicati de producator si daca sunt piese uzate care necesita inlocuire

Este necesar și obligatoriu sa obtii o autorizatie de functionare pentru centrala la cel puțin 2 ani (conform Monitorului Oficial 513 din 23/07/2010, art.21). In cazul in care centrala termica nu are autorizatie de functionare valabila, risti ca furnizorul de gaze sa iti sisteze furnizare de gaz. Autorizatia ISCIR, care atesta verificarea centralei termice, trebuie prezentata tehnicienilor care efectueaza revizia instalatiei de gaz la fiecare 2 ani.

Poti apela oricand la firma Advanced Design SRL Satu Mare, pentru verificari a centralelor termice, avem autorizatie ISCIR pentru verificarea tehnica periodica a oricarei centrale termice cu putere mai mica de 400 kW. Doar firmele autorizate de catre ISCIR pot acorda autorizatii.

Daca in urma verificarilor constatam ca centrala termica indeplineste conditiile de siguranta, iti vom oferi autorizatia de functionare.

Aceasta este formata dintr-un livret de aparat si un raport de verificare care contine rezultatele masuratorilor si verificarilor. Un exemplar va ramane la tine, iar al 2-lea va fi trimis de noi la ISCIR pentru a confirma efectuarea verificarii tehnice periodice.

© Advanced Design 2017